Muista pestä renkaat ja vanteet ennen kausisäilytystä

11.4.2023

Huhtikuu on pian jo puolessavälissä. Lämpöäkin ollaan jo saatu, ja ajatus renkaanvaihdosta alkaa pyörimään yhä useamman autoilijan mielessä. Ennen kuin laitat talvirenkaat odottelemaan seuraavia pakkasia, kannattaa renkaat ja vanteet pestä huolellisesti SONAX-tuotteilla.

91XO9SoIKBL

Huhtikuu on pian jo puolessavälissä. Lämpöäkin ollaan jo saatu, ja ajatus renkaanvaihdosta alkaa pyörimään yhä useamman autoilijan mielessä. Ennen kuin laitat talvirenkaat odottelemaan seuraavia pakkasia, kannattaa renkaat ja vanteet pestä huolellisesti SONAX-tuotteilla.

Talvirenkaiden perusteellinen pesu renkaanvaihdon yhteydessä kannattaa, sillä likaisten vanteiden säilöminen voi aiheuttaa vanteiden pinnan hapettumista, ja renkaisiin jäänyt lika taas vahingoittaa renkaita. Lisäksi hyvin puhdistetut renkaat ovat valmiiksi siistissä kunnossa taas syksyllä, kun on aika vaihtaa autoon talvirenkaat.

Tehokas vannepesuaine tepsii pinttyneeseenkin likaan ja on hellävarainen vanteen pinnoille. SONAX- Beast Vannepesu ja ammattikäyttöön tarkoitettu PROFILINE Red Max vannepesuaineita, jotka eivät sisällä happoja ja ne soveltuvat monipuolisesti erilaisille vanteille.

Koti- ja ammattikäyttöön sopiva SONAX Beast -vannepesu on erinomainen kumppani vanteiden puhdistukseen, sillä tehokas ja hyväntuoksuinen pesuaine soveltuu käytettäväksi kaikille teräs- ja kevytmetallivanteille, lakatuille, kromatuille, kiillotetuille ja mattapintaisille vanteille. Vannepesuaine muuttuu violetiksi reagoidessaan lian kanssa. Sonax Beast-vannepesuainetta on saatavilla kätevässä litran sumutinpullossa sekä viiden litran kanisterissa.

 

Ammattipuolen tuotteisiin keskittyneen SONAX PROFILINE -sarjan Red Max pesuaine on valikoiman tehokkain hapoton vanteiden pesuaine. Kuten Beast, myös Red Max muuttuu vanteiden pinnalla voimakkaan punaiseksi/violetiksi. Tuotetta saatavana vain viiden litran kanisterissa. Mukana kaatonokka, joka helpottaa pesuaineen annostelua erilliseen suihkepulloon (suihkepullo myydään erikseen).

Renkaiden ja vanteiden pesu onnistuu helposti näin

  • Pese renkaat miedolla autoshampooliuoksella ja huuhtele perusteellisesti vedellä. Mikäli käytät painepesuria, älä käytä täyttä painetta ja pese kumit suuremmalta etäisyydeltä. Anna kuivua.
  • Suihkuta vannepesuainetta runsaasti ja tasaisesti vanteen pinnalle.
  • Anna vaikuttaa enintään 4 minuuttia. Aineen väri muuttuu voimakkaan punaiseksi/violetiksi, kun se reagoi lian kanssa.
  • Halutessasi käsittele pinnat vanneharjalla. Kätevän harjan avulla pääset käsiksi myös kaikkein ahtaimpiin ja vaikeapääsyisimpiin paikkoihin. Muista käyttää suojakäsineitä.
  • Huuhtele runsaalla vedellä.
  • Anna renkaiden kuivua kunnolla ennen rengaspusseihin pakkaamista.

Älä käytä vannepesuaineita suorassa auringonpaisteessa tai lämpimille vanteille. Älä anna kuivua vanteiden pinnalle. Suojattava jäätymiseltä.