Maskisuoja säästää moottoria ja vähentää kulutusta pakkaskelillä

Talvella moottori joutuu kovalle koetukselle kun vastassa on kylmä ilma, lumi, sohjo ja suola. Maskisuoja suojaa jäähdytintä ja sen puhallinta talven rasituksilta ja nopeuttaa moottorin lämpenemistä pakkasella.
21.12.2020

Maskisuoja säästää moottoria ja vähentää kulutusta pakkaskelillä

Puhaltimesta pelkkää kylmää!

Kylmä ilma ei ole herkkua myöskään auton moottorille

Talviset pakkassäät aiheuttavat autoilijalle monia haasteita, joista tuttavallisin on moottorin hidas lämpeneminen pakkassäässä.

Kylmä viima ja korkeat pakkaslukemat kurittavat erityisesti diesel-käyttöisiä ajoneuvoja, sillä niiden moottorin lämpeneminen on muutenkin huomattavasti hitaampaa ja ne hyytyvät herkemmin tien poskeen rankoissa talviolosuhteissa. Helpoin tapa suojata moottoria viimalta ja nopeuttaa sen lämpenemistä on hankkia autoon kotimainen Tammers-maskisuoja.

Maskisuoja estää kylmän ilman pääsyn moottoritilaan

Etenkin kaupunkiajossa muutaman kilometrin lyhyet siirtymät ovat yleisiä, joten moottori ei ehdi pakkasella juurikaan lämpenemään. Auton keulalle kiinnitettävä maskisuoja helpottaa kuitenkin tilannetta estämällä kylmän ilman pääsyn moottoritilaan, jolloin moottori lämpenee tehokkaammin ja puhaltimestakin alkaa tulemaan taas lämmintä ilmaa.

Kun moottori saavuttaa käyttölämpötilansa nopeammin, samalla vähenee myös polttoaineen kulutus sekä pakokaasupäästöt. Maskisuojan käyttö estää lisäksi lumen ja sohjon pääsyn moottoriin ja pienentää huohotinjärjestelmän jäätymisen riskiä huomattavasti. Joka onkin kohtalaisen yleinen ongelma etenkin talven kovimmilla pakkasilla.

Maskisuoja peittää automallista riippuen jäähdyttimen säleikön ja/tai etupuskurin ilmanottoaukot. Maskisuojaa suositellaan käytettäväksi etenkin diesel-käyttöisissä autoissa, kun ulkoilman lämpötila laskee + 5 asteen alle. Diesel-autojen lisäksi myös nykyaikaiset, vähäpäästöiset bensiinimoottorit hyötyvät maskisuojan käytöstä.

Kotimaiset, korkealaatuiset Tammers-maskisuojat

Tammers-maskisuojat ovat kotimaisia, pohjoisen kylmiin talviin suunniteltuja maskisuojia. Saatavilla useaan eri automalliin sekä yleismallinen muotoon leikattava malli. Tammersin maskisuojavalikoima kattaa lähes kaikki Suomessa myytävät ja monet jo tuotannosta poistuneetkin automallit. Suoja kiinnitetään ajoneuvon maskiin helposti asennettavilla Tammers-erikoiskiinnikkeillä ja siihen on helppo tehdä aukko esimerkiksi lämmittimen pistokkeelle.

9 syytä hankkia maskisuoja

Kuten jo tekstissäkin mainittu, on maskisuojasta monenlaisia hyötyjä talvipakkasilla. 

-Nopeuttaa moottorin lämpenemistä
-Auttaa ylläpitämään moottorin normaalia käyttölämpötilaa
-Estää lumen ja viiman pääsyn moottoritilaan
-Pienentää huohotinjärjestelmän jäätymisen riskiä
-Vähentää polttoaineenkulutusta
-Vähentää pakokaasupäästöjä
-Pidentää moottorin elinikää
-Helppo asentaa paikoilleen
-Siistimpi kuin vanhanaikainen pahvi"viritys"

 

Muuta

-Kun lämpötilat nousevat yli +5 asteen, kannattaa maskisuoja poistaa. Lämpimällä kelillä moottori ylikuumenee helposti mikäli maskisuoja on paikoillaan.

-Vaikka maskisuoja on valmistettu kestävästä solumuovista, kannattaa se poistaa pesun ajaksi. Painepesurilla saa yllättävän helposti tuhoa aikaan.

Maskisuojat autoon verkkokaupastamme

Verkkokaupastamme löydät maskisuojat useaan eri automalliin. Tilaa omasi jo tänään!

Maskisuojat

Siirry "Uutiset"-sivulle